Новини та оголошення для клієнтів

Щодо необхідності уточнення призначень платежів

Шановні Контрагенти!

Постановою Кабінету Міністрів України від 19.07.2022 №812 (з врахуванням змін, внесених постановою КМУ від 22.08.2023 №896) передбачено, що плата споживачів за теплову енергію, послуги з постачання теплової енергії та постачання гарячої води теплопостачальним та теплогенеруючим організаціям, які включені до реєстру підприємств, що беруть участь у процедурі врегулювання заборгованості згідно із Законом України “Про заходи, спрямовані на врегулювання заборгованості теплопостачальних та теплогенеруючих організацій та підприємств централізованого водопостачання і водовідведення”, які мають заборгованість за спожитий природний газ перед Товариством з обмеженою відповідальністю «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг» (далі – Товариство), і які після 1 вересня 2023 р. придбавають природний газ у Товариства (далі — теплопостачальні та теплогенеруючі організації), що надходить на поточні рахунки в банках, відкриті на ім’я цих теплопостачальних та теплогенеруючих організацій, перераховується згідно з укладеними з банками договорами перерахування коштів на небюджетні рахунки зазначених теплопостачальних та теплогенеруючих організацій, відкриті в органах Державної казначейської служби.

Кошти, що надійшли від банків протягом поточного операційного дня на небюджетні рахунки теплопостачальних та теплогенеруючих організацій для розподілу, перераховуються органами Казначейства в пропорції 65% на небюджетний рахунок Товариства, відкритий в органі Казначейства, 35% на небюджетні рахунки теплопостачальних та теплогенеруючих організацій, відкриті в органах Казначейства для проведення платежів.
При перерахунку на небюджетний рахунок Товариства органи Державної казначейської служби використовують єдине для всіх призначення платежу «Розподіл 65% відповідно до підпункту 10 пункту 31 ПКМУ від 19.07.2022 № 812 зі змінами, внес. ПКМУ від 22.08.2023 № 896», яке не дозволяє ідентифікувати, за яким саме договором постачання здійснюється оплата/погашення заборгованості.

Враховуючи вищесказане просимо вас звернутись до територіального органу Казначейства з метою коректного відображення призначення платежу при перерахунку на небюджетний рахунок Товариства (з ідентифікацією договору постачання за яким погашається заборгованість).

У випадку відсутності ідентифікації договору постачання в призначені платежу Товариство враховуватиме такі кошти в оплату найстаріших боргів.