Нормативні документи

На цій сторінці ви можете ознайомитись з нормативними документами та законодавчою базою щодо постачання газу.

Правові засади функціонування ринку природного газу України визначає Закон України «Про ринок природного газу». Взаємовідносини між постачальником та споживачем регулюються «Правилами постачання природного газу» (далі – Правила) та договору постачання природного газу.

Для отримання послуги постачання природного газу, споживач має укласти договір з Оператором ГРМ (якщо його об’єкт приєднаний до газорозподільної системи) чи оператором ГТС.

Постачання природного газу здійснюється на підставі договору постачання за цінами, що вільно встановлюються між постачальником та споживачем, крім випадків, передбачених Законом України «Про ринок природного газу».
Постачання природного газу споживачу здійснюється на підставі договору постачання природного газу між постачальником та споживачем, який укладається відповідно до вимог Правил.

Відповідно до обов’язку щодо публікації інсайдерської інформації згідно із Законом України “Про внесення змін до деяких законів України щодо запобігання зловживанням на оптових енергетичних ринках”, відповідно до якого, до початку функціонування платформ інсайдерської інформації учасники оптового енергетичного ринку здійснюють розкриття інсайдерської інформації на своїх веб-сайтах.

ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг» здійснює розкриття інсайдерської інформації, що знаходиться у його володінні:

Наразі відсутні будь-які події, які зумовлювали б розкриття інсайдерської інформації ТОВ «Газопостачальної компанії «Нафтогаз Трейдинг».